Almedalen har börjat

En vecka går fort, en almedalsvecka går fortare! Mitt schema är precis lagom 10-11 seminarier och samtal att delta i vilket förhoppningsvis ger tid över att gå på en del andra seminarier och tid att träffa andra människor.

10455340_10154289155940537_7597318113158296370_nIdag har har jag deltagit i två seminarier. Först ut var en debatt om vapenexport som anordnades av Amnesty och Svenska freds. Seminarier finns i efterhand att titta på här. Utöver mig deltog representanter för MP, M och S. Föga förvånande var det jag och miljöpartisten mot de två stora S och M. Folkpartiets linje är att vapenexporten är viktig och att möjligheten att genom export tillgodose andra demokratier med försvarsmateriell både främjar fred och säkerhet och är bra för svensk försvarsförmåga. Här skiljer sig FP en del från MP som av förklarliga skäl fick mothugg för sin mer extrema ståndpunkt att all vapenexport bör förbjudas.

Dagens andra debatt handlade om pedagogik och teknik i högskolan som arrangerades av Sveriges ingenjörer (Kan ses här). I stort sett var hela panelen, som förutom jag själv bestod av Gröna studenters språkrör, representant från Mälardalens högskola och en representant för teknologgruppen på Sveriges ingenjörer. Det var en intressant diskussion som utgick frön den rapport som Sveriges ingenjörer presenterat. Jag tror att det finns all anledning att ge en del lärosäten och framför allt de universitetslärare som använder samma material år ut och år in en spark i baken. Det är inte rimligt att samma gamla kopierade anteckningar ska användas som föreläsningsmaterial när det finns många kreativa och pedagogiska hjälpmedel och metoder att använda sig av.

Imorgon står bl.a. utfrågning av Humanisterna på schemat. Den äger rum klockan 13 på GRASP studio. Kom gärna förbi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *