Jämställdhet årets snackis i Almedalen

Ikväll talade Fredrik Reinfeldt i Almedalen. Idag är jag stolt över honom, min statsminister, särskilt när han under inledningen tackade alla de som har valt att komma till Sverige. Det är utan tvekan så att han står upp för ett öppet land. Synd bara att alla moderater inte är som han.

SSSB
Jag och Chris Österlund från SSSB samt Niklas Odelberg

Om man jämför talen hittills så är han klart bäst och det lugn och den trygghet som han utstrålade idag, inte minst under attacken mot honom, var mycket förtroendeingivande. Det enda problemet jag hade med Reinfeldts tal är att han inte nämnde jämställdhet. Det är uppenbart att veckans snackis är jämställdhet, vilket bådar gott inför Jan Björklund och Folkpartiets dag på lördag.

Själv har jag idag deltagit i möten med bl.a. SSSB som bygger studentbostäder i Stockholm samt varit på Ratio. Studentbostadsbristen är en utmaning för Sverige och inte minst högskoleorter som Uppsala och Stockholm. Jag tror att vi måste erkänna att det regelverk som vi har idag gör det onödigt svårt och trögt att bygga studentbostäder. Eftersom det är en bostad som man ska ha en begränsad period av livet tror jag att vi måste våga ompröva en del av de regelverks om vi har.

Många av de regler som vi har syftar till att skapa tillgängliga bostäder som passar livets alla skeenden oavsett funktionsförmåga. Jag tycker att det är bra. Men det är uppenbart att en del av reglerna gör bostäderna större än vad de skulle behöva vara. Att skapa undantag för en del studentbostäder och smarta lösningar som det ihopfällbara handfat som SSSB har presenterat tror jag skulle ge mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *