Sverigedemokraterna – det blåögda alternativet

Får ju en del roliga kommentarer, en menar t.ex. att “Folk som lever i VERKLIGHETEN har egna ögon att se med, och förstånd att dra slutsatser med.” Problemet för Sverigedemokraterna är att folk just drar slutsatser av det de ser och kopplar det till annan kunskap. Det kallas kritiskt tänkande och bygger på att man inte bara kan titta på en sak och dra slutsatser utan att relatera intrycket till annan kunskap. Lika lite som man kan titta på marken och säga att den är platt och att jorden därför är platt kan man titta på en arbetslös invandrare och sen dra slutsatsen att invandrare inte vill eller kan arbeta. Jorden är rund och invandrare har gjort oss rikare. Så är det bara. Problemet med Sverigedemokraterna är att de vägrar inse eller erkänna detta. De stirrar sig blinda på förorter till storstäderna och triumferar att det i dessa finns arbetslösa, kriminella och utstötta invandrare.

Ok, so what? Hoppsan, så får man visst inte säga, för då är man blåögd och naiv. Men sanningen är ju den att det här egentligen inte är problemet för Sverigedemokraterna. De skiter ju blanka fan i om invandrare bråkar med varandra eller inte får mat på bordet. Problemet är enligt Sverigedemokraterna att det svenska samhället lägger ner pengar på invandrartäta områden. Pengar som de tycker ska gå till fru Karlsson som behöver operera sin lårbenshals.Men med det resonemanget kommer det alltid finns grupper i samhället som man kan ta pengar ifrån för att ge till en annan. När invandrarna är ute ur landet och Sverige hamnar i ekonomiskt kris, vilka ska Sverigedemokraterna då göra sig av med? Alla uteliggare? Alla Narkomaner? Eller jag vet, alla arbetslösa! Säkerligen kommer de vilja att man ska stoppa alla arbetslösa på en pråm i Östersjön och dra ur proppen. Då blir det bättre!Men vänta, vi har ju psykiskt sjuka också! Vad gör vi med dem? Släng dem i Stockholms ström! Vad gör vi med de utvecklingsstörda? Deportera dem till norrland där de kanske kan göra nån nytta!

Jag vet att jag överdriver, men Sverigedemokraternas politik går inte längre än deras näsor sträcker. Man väljer att peka på en grupp i samhället – oavsett utbildning eller skatteförmåga – och säger att de är problemet och de ska befria oss från arbetslöshetens och sjukdomarnas bojor. Men grejen är ju att det egentligen inte skulle lösa någonting. Alla samhällen behöver medborgare som arbetar, tar hand om sina nära och kära och som startar företag och så vidare. Problemet med Sverige är att man väljer att inte ta tillvara på de resurser som vi har stängt ute och låst fast i Rosengård.

Om det är människor som är problemet så skulle ju Sverige må bättre utan några medborgare alls. Alltså, bygger inte Sverigedemokraternas politik på att det är fel att vissa grupper kostar pengar, för sådana grupper kommer alltid att finnas – fru Karlsson och co är en av dem. Sverigedemokraternas politik bygger på att vissa människor är mer värda än andra och det kallas rasism. Och om väljarna inser det, kommer Sverigedemokraterna aldrig kunna få någon reell makt.

Andra bloggar om: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *