Solen skiner i Almedalen

Idag har det varit strålande väder i Almedalen och idag hade jag min sista programpunkt – Roast med Alliansens studentförbund. Vi i Liberala studenter hade tagit initiativ till och arrangerade en skämtsam och trevlig aktivitet. Fyra personer från vardera alliansstudentförbund – Karin Pihl från Liberala studenter – satte på sig standup-hatten och gav både skämtsamma insikter om den egna partikulturen samt om hur det är att regera i koalition.
Alliansroast

Det var en succé. Solen sken, evenemanget var fullt och en tydligare motsatts till den rödgrönrosa oppositionen kan knappast ha uppvisats. Även om det var en skämtsam aktivitet har den en allvarsam bakgrund. Vi är fyra olika partier i Alliansen och vi har mycket gemensamt och mycket som vi inte är överens om. Men vi kan samarbeta. Och vi tycker om att samarbeta.

Det är en enorm skillnad mot den oförmåga att komma överens som oppositionen just nu har. De vågar ju knappt ens posera på bild tillsammans. Och Vänsterpartiet, som ikväll talade i Almedalen, är närmast utmobbade av S och MP. Medan de två senare partierna öppet deklarerar sin kärlek och gästar varandras tal är Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet helt klart i frysboxen. Det liknar nästan som att de coola kidsen (nåja, S och MP försöker vara coola iaf) försöker frysa ut sin lite annorlunda kompis. Det är nog inte bara jag som undrar hur ett regeringssamarbete i oppositionen – om de nu skulle vinna valet – skulle se ut. De kommer nog få mycket, mycket svårt att regera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *