Följetången om sprutbyte och missbrukspolitik fortsätter

Härom dagen skrev kristdemokraterna Anna-Karin Klomp och Martin Wisell i Upsala Nya tidning om att sprutbytesprogram för injektionsmissbrukare är dåligt. Sedvanliga dimridåer med andra ord. Om detta skriver jag och landstingsrådet Lina Nordquist ett svar på Unt.se:

“Missbruksproblemen i samhället måste tas på allvar, och det måste också den smittspridning som missbruket är förknippat med. Sverige och Uppsala behöver en bättre missbruksvård som är präglad av humanism och en hjälpande attityd. Som liberaler – som ser varje individ för hens egen skull – är det självklart att inte vända ryggen till bara för att det inte passar vår ideologi. För oss är det självklart att både stoppa smittspridning och hjälpa missbrukare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *