Utsedd till Uppsalas klimatsmartaste folkpartist

Nu har Klimataktions enkät till kommunfullmäktigekandidater presenterats. Och jag är utsedd till den främsta folkpartikandidaten i gott sällskap med min kollega Stojka Lakic.

Enkäten som skickades ut under våren var lite märkligt formulerad eftersom den ställde frågor och gav poäng för sådant som inte uppenbart behöver leda till god miljö. Oavsett det är jag dock glad för utnämningen. Uppsala kommun behöver också delta i arbete för att främja klimatsmarta lösningar, bli mer energieffektiv och uppmuntra miljövänligt beteende.

Personligen är jag övertygad om att Uppsala kan minska sina utsläpp av växthusgaser mycket, mycket mer om vi planerade staden mer energieffektivt, åt mindre kött och ställer höga krav i upphandlingar. Och framför allt – inser att tillväxt är en förutsättning för en bättre miljö.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *