Seminarium om samtyckesbaserad våldtäktslagstiftning

Arrangerade och modererade idag ett seminarium tillsammans med Liberala studenter och Liberala kvinnor om samtyckesbaserad våldtäktslagstiftning. Bakgrunden är att jag, i egenskap av ordförande för Liberala studenter, skrev en motion till Folkpartiets landsmöte i frågan.

Seminariet var välfyllt och tillsammans lyssnade vi på Madeleine Leijonhufvud, professor emerita i straffrätt och Ulrika Persson från föreningen Storasyster. Leijonhufvud beskrev på ett tydligt och bra sätt vad förslaget innebär i praktiken och Persson, som arbetar med våldtäktsdrabbade unga kvinnor, gav en gripande bild av hur sexualbrotten drabbar människor i praktiken idag.

För att läsa motionen till Folkpartiets landsmöte, klicka här. Läs gärna även vad Karin Karlsbro skrev om seminariet på sin blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *