Angående budgetarna

Att Sverige mår bra av alliansen är bevisat. Men att vi kunde ha mått bättre står också klart. Jag vill därför rekommendera den artikel som fanns i DN igår. I denna kunde man läsa att företagen ser positivt på framtiden, men att de behöver mer stimulanser för att våga anställa.

Exempelvis vill de ha lägre skatter och arbetsgivaravgifter. Till skillnad från vad Socialdemokraterna påstod i valdebatten så har t.ex. sänkt arbetsgivaravgifter (avgifter som de dessutom vill ta bort) för unga fått effekter. Däremot så måste man ta fler steg för att göra det billigare att anställa. Eller som Camilla Littorin, Företagarförbundet, uttrycker det:

Ett jobb där det krävs tidigare kunskap hjälper det inte med halv arbetsgivaravgift för unga. Därför är det bättre med generella åtgärder, då blir kostnaderna lägre och man kan låta kompetensen styra helt

Folkpartiet har också föreslagit detta. Vi vill sänka arbetsgivaravgiften med tio procentenheter på de första 300 000 kronorna i varje företags lönesumma. LUF arbetar också för att få ett enklare och bättre skattesystem. Se t.ex. den film som LUF Storstockholm producerade under valrörelsen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *