Nu börjas det

Tänk er inför valet 2018. Mona Sahlin (ja, hon är faktiskt kvar – man blir aldrig av med henne) har precis vunnit omröstningen på den socialdemokratiska kongressen i Gävle. Socialdemokraterna ska nu läggas ned som parti.

Sahlin berättar där stolt om det förnyelseprojekt som man inledde redan under 1990-talet: att infiltrera moderaterna. Projektet var också lyckat. Moderaterna fick ett starkt stöd i valet 2014 (42.3% av rösterna) och centern och kristdemokraterna åkte ur riksdagen. Sossarna landade på 18.4%.

Inför kongressen i Gävle är man nere på mellan 10-12% i opinionsmätningarna och moderaterna nosar på 50%. Det var dags att lägga fram korten.

Bredvid Mona står också Wanja (som också hade lyckats klamra sig fast trots en rad skandaler som privatbygge på Lidingö, kravaller mot norska sjuksköterskor och ett privat LO-sjukhus för fackpampar). Skandaler som nu erkändes vara en del av projektet.

Den nye moderata statsministern (Sten Tolgfors som rent fysiskt hade blivit mer och mer lik Reinfeldt innan valet 2014) berättar också på sossekongressen att man ödmjukt skulle sträcka ut handen till alla socialdemokratiska partiarbetare och att man nu också skulle byta namn från nya moderaterna till socialmoderaterna.

Ridå.

Varför det är kravaller mot norska sjuksköterskor? Självklart så kunde man ju tro att norrmännen inte skulle konkurrera med billiga löner så tidigt som sommaren 2016.

Men efter att USA omtolkat en internationell havskonvention redan våren 2012 (som ett resultat av peak oil och Kinas “humanitära intervention” i Saudiarabien och senare köp av Venezuela) och därför konfiskerat de norska oljeborrningarna två år senare, så hade norrmännen inte lika mycket pengar längre.

Särskilt inte som deras sparade pengar försvann i den andra finanskrisen våren 2011. Trots IMFs stödpaket var man tvungen att avskeda 25 000 norska sjuksköterskor som snabbt sökte sig till den svenska sjukvården i tron att vi skulle visa samma anställningsvilja som de gjorde när de svenska sköterskorna kom på 1990-talet. Men icke!

Detta tänker jag på idag när DN aviserar att en toppsosse (Orback) är på alliansens sida i en fråga och SVT rapporterar att han vädjar till sitt eget parti.

Iofs är mycket hämtat från den kommentarsväxling som jag och Emanuel hade på hans blogg igår. För tänk om det är så att sossarnas dåliga hanterande av frågor (Bodströms ledighetsfiffel är det senaste ledet i detta) är en del av en större plan. Moderaterna har ju iaf redan börjat jobba på sått håll med den senaste regering(S)förklaringen och den senaste budgeten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *