Nu får de ge sig!

“Dunderdumt” har varit tapetserat över halva Uppsala de senaste veckorna. Men vad är det som är dunderdumt egentligen? Ett tips: straffskatt vikariat.

Om det är något som vi behöver i Sverige så är det en sund arbetsmarknad. En arbetsmarknad som står öppen för de som har svårare att få ett jobb än den vite, medelålders medelklassmannen – för unga och för nya svenskar. Som sossarna själv t.om skriver – vi kan inte vänta!

Men kan nån förklara för mig hur det ska bli lättare att anställa dessa när man vill införa skatt på allt möjligt? Inte nog med att man vill dubbla arbetsgivaravgiften för unga, man vill också höja inkomstskatten, införa förmögenhets- och fastighetsskatt och nu till råga på allt införa en vikarieskatt!

Har Ohly ens besökt en arbetsplats eller talat med unga väljare? Visst, ett vikariat är inte en lika cementerad anställning som en fast anställning, men det är ändå en anställning! Detta bevisar bara att Ohly & co inte har gjort en konsekvensanalys. Som jag har beskrivit tidigare så låter man principerna gå före människorna.

Om det är något som en vikarieskatt kommer leda till så är det att ungdomar får ännu svårare att få in en fot på arbetsmarknaden.

Gör om, gör rätt!

Andra på samma ämne: Per Altenberg, Ravenna, Edvin Alam, Jesper och Adam Cwejman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *