Alla dessa principer

Tittade lite på utfrågningen av Sahlin (S) igår och en sak slog mig. Hårt. Sahlin tycker att principerna är viktigare än människorna.

Det spelar för Sahlin ingen roll att skattesänkningar till pensionärer innebär att staten måste prioritera bort jobbskapande åtgärder. För principerna är viktigare. Pensionärer är med andra ord viktigare än ungdomar.

Det spelar för Sahlin ingen roll att höga bostadsstandarder och hyresregleringar gör att få bostäder byggs. För principerna är viktigare. Rikemansbostäder är med andra ord viktigare än ungdomar.

Det spelar för Sahlin ingen roll att facklig makt och höga ingångslöner gör det mindre attraktivt att anställa unga. För principerna är viktigare. Äldre etniskt svenska arbetstagare är med andra ord viktigare än ungdomar.

Det spelar för Sahlin ingen roll att högskolebehörighetstvång och mindre praktik i gymnasiet gör att unga hoppar av skolan. För principerna är viktigare. Barn från rika studievana hem är med andra ord viktigare än de unga som behöver hjälp och stöd.

Det spelar för Sahlin ingen roll att förmögenhetsskatt driver kapital ut ur Sverige. För principerna är viktigare. Att alla ska vara lika fattiga är med andra ord viktigare än att fler ska bli rika.

Det spelar för Sahlin ingen roll att privata initiativ i vården och skolan har höjt kvalitén och ökat valfriheten. För principerna är viktigare. Att staten ska ha ensamrätt på omsorgen är med andra ord viktigare än att omsorgen blir utförd.

Det spelar för Sahlin ingen roll att fastighetsskatt är en skatt på pengar som inte finns. För principerna är viktigare. Att bara de med pengar på banken ska kunna bo i högt värderade hus är med andra ord viktigare än att låta folk bo kvar i sina barndomshem.

Jag blir så himla trött!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *