SSU:s festar för andras pengar.

Sent omsider ska jag kort nämna LO’s kampanj. Att kampanjen är ett lågvattenmärke och att Anja Lundby-Wedin inte har mod att erkänna att det är s.k. negative campaigning, det är talande. Och man undrar ju om det är.

Jag tycker dock inte att det är det mest talande, vad som är värre är att det är fackanslutnas pengar som går till kampanjen. Pengar som skulle ha gått till att bland annat förbättra arbetsmiljön. Istället har pengarna gått till att svartmåla de personer som har gett arbetarna mer i plånboken och som har fått svensk ekonomi att överleva en internationell finanskris. Well well, Sverige kan bättre.

Men till saken. Igår höll både SSU och Ung Vänster fest är i Uppsala. Det var två helt olika fester och de visade helt olika saker. SSU hade dragit soffor och Partytält till Forumtorget. De hade smällt upp stora högtalare och flaggor och dansade och festade. Eller, alltså, de försökte ge sken av att de festade. I verkligheten var de högst tio stycken valarbetare som festade loss och flera var säkert anställda för att vara där. Det enda som fattades var ett tack till LO för det ekonomiska bidraget.

Om SSU:s fest hade potential så hade dock inte Ung Vänsters det. UV hade som sagt smällt upp ett tält I ekonomikumparken och edet var inte fler än några få personer där. Säga vad man vill om det, men visst är det lite fint ändå? UV försöker inte locka med stora flaggor och designade broschyrer utan med engagemang och vilja.

Sen att det inte är fester och en rocklivsstil som får mig att välja parti utan de sunda förslagen, det är en annan sak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *