Alliansen 3 – 0 Rödgröna

Det sägs att bloggandet kan dö ut om man inte bloggar. Men jag gör ett försök ändå, såhär ett par veckor senare

Saken var att jag först läste i DN att tidigare LO:s förre näringspolitiske utredare Jan Edling nu har skrivit en bok. Edling uttalade sig i förra valrörelsen och erkände att enormt många svenskar befinner sig i utanförskap på grund av arbetslöshet och annat. Detta var ett av huvudämnena i förra valrörelsen.

Alliansen 1 – 0 Socialdemokraterna

Nu har han i alla fall skrivit en bok, “Agenda för Sverige”. I den föreslår han ett antal saker för att göra Sverige mer konkurrenskraftigt. Bland annat att a-kassan ska förstatligas genom skapandet av en allmän, obligatorisk arbetslivsförsäkring. Detta är i linje med Alliansens målsättning från förra valrörelsen och Folkpartiet lyfte upp denna fråga så sent som i helgen.

Alliansen 2 – 0 Socialdemokraterna

Sen menar Edling att man inte ska återinföra fastighetsskatten eftersom den uppmuntrar investerare att inte ha kvar kapital i Sverige. Det intressanta är att detta tycks även vara den förre socialdemokratiske finansministern Kjell-Olof Feldts mening. I DN säger han idag att situationen efter de rödgrönas lansering av återinförd förmögenhetsskatt är farlig och han varnar för kapitalflykt.

Alliansen 3 – 0 Socialdemokraterna.

För övrigt vill jag fortfarande skriva ett inlägg om hur informationsteknoligin ställer krav på en ändring i Sveriges konstitutionella tradition.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *