David Cameron bjuder in Liberaldemokraterna

Tittade precis på David Camerons presskonferens. Tories bjuder in Liberaldemokraterna att regera med dem så att Storbritannien får en koalitionsregering med majoritet i underhuset.

Cameron gjorde mycket tydligt att han inte kommer kompromissa på några områden. Han kommer inte kompromissa särskilt mycket med de konservativas EU-skepticism, deras restriktiva syn på invandring och gjorde samtidigt mycket tydligt att merparten av politiken måste hämtas från de konservativas valmanifest.

Liberaldemokraterna kommer dock inte gå helt tomhänta. Det verkar som att Cameron kommer släppa skolpolitiken, arbetet för att förbättra miljön och delar av skattepolitiken till liberalerna. Liberaldemokraterna har ju kampanjat mycket i dessa frågor och har bland annat föreslagit en mycket stor höjning i grundavdraget så att låginkomsttagare får skattesänkningar.

Camerons invit låter mycket intressant och kanske är detta vad britterna behöver. Vad som bekymrar mig dock, är att Cameron inte berörde frågan om ett förändrat valsystem särskilt mycket. Det enda han sa var att man var villig att diskutera det, i en bred kommitté som även inkluderar Labour.

Jo, så mycket för det. Ska bli intressant att höra vad Nick Clegg svarar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *