Värnar piraterna bara integriteten på nätet?

Hittad en bloggande piratpartistpolitometern. Han skriver:

“Det diskuteras livligt om att införa förbud för burka i många länder men självklart är det en kontroversiell fråga. Personligen anser jag att burka inte hör hemma i vårt land.

Jag har själv mött vad jag förmodar var en kvinna som hade burka och jag måste säga att det var en ganska otrevlig upplevelse, dels har man ingen aning om vad som döljer sig under burkan och dels så blir personen totalt identitetslös”

Piratpartiet tänker alltså inte längre än vad fingrarna räcker – till tangentbordet.

Grejen är att piraterna gör en stor grej av integritet på nätet men denna gäller alltså tydligen inte ute på gatorna. Enligt denne bloggande piratpartist ska människor inte ha rätt att dölja sitt ansikte på gator och torg. Tvärtom, han tycker att man ska kunna identifiera människor så att man inte ska känna nån (ogrundad) oro.

Tack och hej till integritet på stan, med andra ord.

Att piraterna redan tidigare har redovisat en tvivelaktig syn på hur man bekämpar barnporr på nätet har jag redan diskuterat. Men med detta inlägg så blir jag ännu mer konfunderad, vad står piratpartiet för egentligen?

Att denne pirat bloggade konstigt om integration tänker jag inte utveckla, utan jag nöjer mig med att konstatera att piraterna lockade många väljare från Sverigedemokraterna i Europaparlamentsvalet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *