Miljöpartiet, pessimisterna

Noterade i morgonens dn och i gårdagens debatt i kommunfullmäktige, som jag en stund halvtittade på via webb-tv innan jag tröttnade, att miljöpartisterna fortfarande ser på bilar med avsky.

Man vill inte ha någon bro över fyrisån i här i Uppsala och inte heller en förbifart i Stockholm. Även om man argumenterar friskt kring att man inte vill ha något av de två projekten så svarar man inte på frågan varför man är emot bilar. Och det är nog inte så konstigt, eftersom det är ett tveksamt ställningstagande.
Det miljöpartiet inte vill skylta med är att det inte är bilarna som är problemet. Bilar kan i många fall drivas av fossilbränslen, men de behöver inte göra det. Tills miljöpartiet slutar att vara pessimister och istället blir optimister så förtjänar de inte att lyssnas på. Man borde bygga för en framtid där bilarna fortfarande finns, men där bilarna är miljövänliga.
Det är ju inte bilarna det är fel på, utan bensinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *