Bensinskatten

Äntligen har moderaterna kommit ut ur garderoben och vågar erkänna att höjd bensinskatt är bra för miljön.

Det verktyg som gör att människor ändrar sina vanor som mest är det verktyg som snor lite ur plånboken. Att Borg nu tar bladet från munnen och erkänner att skatter på miljöskadliga ämnen är något bra, kanske till och med för hela alliansen. Visst, det kanske var ett litet brytande av ett kristdemokratiskt vallöfte. Men ska vi förstöra mer luft och förvärra miljön bara för att tillgodose ett gäng kristna som ändå är på väg bort? Självklart inte!

Nu väntar jag bara på att Borg ska våga säga att grön skatteväxling är något bra: högre skatt på sånt som skadar miljön och lägre på sånt som inte skadar. Win-win!

Andra bloggar om: , , , , ,

4 thoughts on “Bensinskatten”

 1. En snubbe som jag, med mycket dålig ekonomi, (testa att leva på 8 000 kronor i månaden uppdelat på tre personer…) kan knappt köra med min gamla bil p.g.a. hög beskattning på bensin.

  Varför ska man straffbeskatta saker så att folk med mycket dåligt med pengar blir ännu mer lidande?
  Räddar det miljön?

  De som verkligen behöver köra bil gör det ändå och släpper ut lika mycket koldioxid som innan.

  Vill man verkligen göra något för miljön engagerar man sig i utrikespolitik och försöker få de riktigt stora koldioxidbovarna att ta sitt ansvar.

  “Grön skatteväxling” får mig kväljningar.

 2. Man ska beskatta bensinen därför att det inte finns ett motsattsförhållande mellan att värna miljön och få människor ur fattigdom.

  Det finns inte heller ett motsattsförhållande mellan att sätta dit Kina och arbeta för miljön i Sverige.

  Du får säkert kväljningar därför att du inte har tänkt igenom vad den gröna skatteväxlingen egentligen innebär.

 3. Grön skatteväxling är ju tipptopp! Och om man lever på 8000 kronor och drabbas av höjd bensinskatt så far man ju tillbaka de pengarna i sänkt skatt på arbete.
  Äntligen har högern insett att höjd bensinskatt inte är så dåligt. Problemet är ju att man har förbundit sig att sänka skatten- och gör man inte det då har man brutit ett vallöfte. Men så är det när man lovar att göra något dumt, hur man än gör så blir det fel.

 4. Kunde knappt har formulerat det bättre själv. Problemet med politiker är ofta att de är alldeles för dogmatisk. Man måste våga ompröva sina beslut när man inser att man har fel. Därför är ju Borg faktiskt lovande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *