Adaktusson med dolken i hand

Jag vet inte riktigt, men jag känner mig lite olustig efter att ha tittatdebatten mellan Ullenhag och sd:s partiledare på svenskans hemsida. I stort så tycker jag att Ullenhag gjorde riktigt väl ifrån sig. Han var på hugget och vek inte en tum från sitt budskap att sverigedemokraterna är främlingsfientliga och ytterst ett hot mot vår demokrati.

Men jag är också bekymrad. Adaktusson, i sin egen iver, var allt för engagerad i debatten och tycktes vilja vara både intervjuare och debattledare. Han var alldeles för snäll mot Ullenhag och alldeles för elak mot Jimmie Åkesson. Detta är inte bara bekymrande ur ett demokratiskt perspektiv eftersom det blir en slags skendebatt, det är också bekymrande eftersom det blir två mot en. Sverigedemokraterna har unkna idéer och en förkastlig syn på människan men det ursäktar inte en hetsjakt mot dem. Genom att förkasta och förringa partiet känner tittaren i slutet en slags sympati med de nationalistiska ulvarna och debatten får då motsatt effekt.

Jag är också besviken därför att Ullenhag och Adaktusson förringade sverigedemokraterna till ett parti som vill lösa alla problem med återvandring och därför i viss mån är ett enfrågeparti. Visst, sd är ett enfrågeparti och de vill lösa alla problem och låta mannan regna med hjälp av återvandring, men den inställning som blottades i början dissekerades aldrig. Åkesson är för ett par sekunder i början av debatten inne på att det är det mångkulturella samhället som är problemet och att den svenska kulturen måste bevaras. Tyvärr så släpptes den tråden redan i inledningen. Ett misstag!

Därför är jag inte helt säker på att debatten verkligen blev den strålkastare som den kunde ha varit. För oss som redan är frälsta, rasister som demokrater, ändrade debatten ingenting. Men de oinvigda såg nog en skendebatt som mer fungerade som offentlig avrättning av en avart åsikt. Väljare är inte dumma – vi läser inte alltid på – men vi förstår när någon är förtryckt och nedvärderad. Detta i kombination med en avsaknad av debatt om det verkligt viktiga gav nog Åkesson fler röster än han förtjänar.

Andra bloggar om: , , ,

6 thoughts on “Adaktusson med dolken i hand”

 1. Självklart kommer SD att vinna alla liknande diskussioner.
  Vi har kommit därhän att myndigheterna inte längre kan dölja dom fruktansvärda problem som dagens vansinniga invandringspolitik innebär för Sverige.
  Folk som lever i VERKLIGHETEN har egna ögon att se med, och förstånd att dra slutsatser med.
  Att våra folkvalda politiker i PK-ismens namn vill agera hela världens socialbyrå har ingen som helst förankring bland folkleden. Återstår då bara att rösta in SD i riksdagen.

 2. Alla har vi små rasister inom oss, svarta som vita kära folkpartist. Öppna dina ögon se kontrasterna i samhället. Blå är din färg och blå är sannerligen dina ögon…

 3. En enkel fråga: varför är man rasist bara för att man vill begränsa invandringen till samma nivå som andra europeiska länder? Varför får man inte förespråka en liknande invandringspolitik som förs av socialdemokratiska och kristdemokratiska pariter över praktiskt taget hela Europa utan att bli stämplad som rasist?

  Sd har en grundläggande poäng i att integration inte fungerar om inte antalet individer som ska integreras begränsas. Detta inser i princip alla andra länder i Europa. Har man denna åsikt i Sverige är man alltså rasist???

 4. Faktiskt en insiktsfull kommentar från unge L.. Etablissemanget lyckas inte dupera väljarna längre. Att demonisera Sd-väljarna är lika dumt som att inte gå i svaromål på de frågor som måste få diskuteras i en demokokrati. I jämförelse med våra grannländer är vi ännu en på bananreubliks nivå i demokratihänseende.

 5. Anonym 3: Det är också en enorm skillnad på att vilja begränsa invandring och att vilja starta ett återvandringsprogram som sd vill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *