Rasism är rasism är rasism är Sverigedemokraterna

I olika opinionsmätningar de senaste veckorna har Sverigedemokraterna både fått större stöd än kd och fått över fyra procent. På ett sätt så är det inte alls förvånande: Sverigedemokraterna har mer eller mindre vuxit konstant de senaste åren. Men på ett annat sätt så är det både skrämmande och överraskande. Med betoning på det svenska samhället och den svenska kristna moralen menar sd att bara nationalistisk politik kan ge trygghet och göra sjuka friska. Öppet deklarerar man att

”ett befolkningsmässigt homogent samhälle har bättre förutsättningar att nå en fredlig och demokratisk utveckling, än en heterogen statsbildning. /Och/ därför förespråkar /…/ en restriktiv invandringspolitik, liksom att samhället på alla sätt ska uppmuntra en ökad återvandring. /De menar att/ dagens situation med kulturellt främmande enklaver i de flesta städer är inte hållbar. /Att/ ingen integrationspolitik i världen /…/ klara/r/ av att integrera så många människor på så kort tid som behövs. /Och att/ det bästa både för svenskarna och för de invandrare som inte kunnat anpassa sig till samhället vore om många invandrare återvänder till sina hemländer.”

Jag tror inte att någon av de 349 ledamöterna i riksdagen håller med om detta. En riksdag som är vald av nästan 80% av det svenska folket.
Men hur ska man då möta det hot mot det demokratiska samhället som dessa så kallade demokrater utgör? De senaste åren har det ju varit poppis att säga att man ska möta de främlingsfientliga partierna och på så sätt dra ut trollen i ljuset. Och nu verkar det äntligen hända saker. Men hur ska man då föra debatten? Tydligen ska den handla om arbete. Men vad är det för skitsnack? Genom att debattera alldagliga frågor utan någon konkret fokus på den unkna främlingsfientlighet som ju faktiskt genomsyrar sd så ger man ju dem den auktoritet och trovärdighet som man absolut inte ska ge dem. Vad Per Schlingmann borde och måste göra är att sätta dit dessa demokratiska bastarder och slå dem på näsan. Demokrati kan aldrig gå ihop med nationalism! Trygghet kan aldrig skapas med segregering! Sjukdom kan aldrig botas med det främlingsfientliga viruset!
Därför ska man inte somPer Schlingmann behandla Sverigedemokraterna som vilket parti som helst. För det är de inte! Problemet med Schlingmann är att han ser ett motsattsförhållande mellan debatt och särbehandling. Man ska debattera med sd, men man ska också särbehandla dem. Det ska man göra på det sättet att man debatterar ideologi och främlingsfientlighet. Visst, genom att belysa problem med arbetslöshet och utanförskap. Men det är inte det Schlingmann tyckts vilja. Liksom alla andra förvirrade moderater vill han debattera jobb. Helt fel perspektiv enligt mig. 

Kanske kommer då Ullenhag göra ett bättre jobb i Tv8 ikväll. Folkpartiet har ju tagit debatten förr. Men det är det ingen som skriver nåt om idag. De flesta medierna tycks ha kapitulerat inför den allmänna föreställningen att folkpartiet både är främlingsfientligt och på väg bort. Och rapporteringen kring de förestående debatterna är ett bevis på det. Inte bara låtsas man knappt om att folkpartiet också ska debattera med sd, man låtsas inte heller om att Ullenhag vill debattera just nationalism och populism och anser att Sverigedemokraterna är ett enfrågeparti vars livsluft är främlingsfientlighet. 

All heder åt Ullenhag som faktiskt sätter fingret på problemet: 

– I ett läge när sd ökade sitt väljarstöd i förra valet har de partier som står upp för principen om människors lika värde en skyldighet att visa respekt mot väljarna genom att avslöja vilken politik sd egentligen står för.

Andra bloggar om , , , ,

18 thoughts on “Rasism är rasism är rasism är Sverigedemokraterna”

 1. SD har haft rasistiska kopplingar, visst, men har du några belägg/bevis för att dom för en rasistisk politik idag? Jag behöver bevis för att tro på något inte bara spekulationer.

 2. för mig handlar inte rasism bara om att man pratar om genetiskt ursprung utan också kulturellt ursprung, och när man säger att “ett befolkningsmässigt homogent samhälle har bättre förutsättningar att nå en fredlig och demokratisk utveckling, än en heterogen statsbildning” så är man rasistiska.

 3. Och om du tycker att Sds invandringspolitik är odemokratisk så antar jag att du tycker att Danmark, Finland, Spanien, Italien, Schweiz, Österrike…….. också är odemokratiska för att det är deras invandringspolitik Sd baserar sin på.

  Tycker att du ska bosätta dig i Ronna, Landskorna, Rosengård eller något annat kulturberikat område. Så att du kan bilda dig en egen och rättvis förnimmelse på vilka underbara sätt mångkulturen berikar Sverige (obs ironi).

 4. förstod att du var ironisk. Är faktiskt uppvuxen i vårby gård. Men för mig handlar det inte om kulturellt ursprung, det handlar om klass och utanförskap. Sånt finns i alla samhällen.

  Det är bara dumt att tro att kulturellt homogena stater är mycket mer framgångsrika. Finns inget som tyder på det och det finns heller inga exempel på det.

 5. “för mig handlar inte rasism bara om att man pratar om genetiskt ursprung utan också kulturellt ursprung”

  Så du tycker att exotiska och primitiva kulturer där man förtrycker kvinnor och prisar mord/terrorism/brott på otrogna ska få verka fritt i Sverige.

  Så du vill att man ska vara så tolerant och naiv att man tolerera de intoleranta?

 6. Det handlar ju om en syn på människan. I alla samhällen finns de som är avarta och inte respekterar demokrati och rättsstaten. Det finns etniska svenskar som förgriper sig på sina barn lika mycket som det finns “utlänningar” som mördar sina döttrar.

  Svenska lagar ska gälla i Sverige. Punkt. Vi har utformat dem med demokratiska ideal som utgånspunkt och de ska gälla för alla.

  Och om man ska vara tolerant mot de intoleranta. Motfrågan är ju om man ska vara intolerant mot de intoleranta för att man tycker att alla ska vara tolerant. Det är hyckleri. Ungefär som en kommunist som skor sig på arbetare.

 7. Du skriver: “Jag tror inte att någon av de 349 ledamöterna i riksdagen håller med om detta. En riksdag som är vald av nästan 80% av det svenska folket.” Och du har förmodligen helt rätt. Det är denna konformism som är skrämmande. Ett stort demokratiskt underskott finns gällande Sd:s paradfrågor, för ett mycket större antal som icke röstar på Sd sympatiserar förmodligen med dem i invandringsfrågorna. Det har helt enkelt gått för långt, och svenskarna sätter ner foten. Men det har inte politikerna insett ännu, svävande som de är ovanför i de fina etniskt rensade förorterna. Den få enskilda politiker som vill kunna diskutera frågan blir stenhårt nedtryckt av en hård mediecensur.

 8. ”Det är bara dumt att tro att kulturellt homogena stater är mycket mer framgångsrika. Finns inget som tyder på det och det finns heller inga exempel på det.”

  Så du anser att samhällen som inkluderar kulturer med olika värdegrunder som går mot kollisionskurs med varandra är bättre än samhällen där det finns samförståelse mellan invånarna.
  Det enda man gör när man för samman avvikande kulturer med varandra är att skapa labila blandningar som till slut leder till inbördeskrig.

  Jag skulle vara tacksam om du kan peka på något positivt som massinvandringen har med fört Sverige?

 9. Calle: anledningen till den konsensus som råder är att sd har fel och att majoriteten inte håller med om problemdefinitionen.

  Men jag förstår kritiken och jag delar den. Som jag skrev i mitt inlägg så ser jag inte debatten i sig som problemet utan debatt är bra. I en demokrati måste man våga ta debatterna och det här är vitaliserande.

  Det jag menar är att det som ska debatteras är just inställningarna och ideologierna. Ungefär som jag och den okände anonyme personen gör.

 10. Anonym: ja! Ett inkluderande samhälle är bra! Inbördeskrig? Men nu får du ge dig, det som skapar inbördeskrig är millitanta grupper som inte respekterar demokratin! Med förståelse för andra kulturer och respekt för dessa förhindras inbördeskrig!

  Och så något positivt. Från 1930 har invandringen varit större än utvandringen och vi har haft två toppar runt 1970 och 1995. Sverige är idag rikare som nation, vi har ett friskare folk, vi handlar mer med omvärlden och vi är mer utbildade än nånsin. Vi har dessutom fått pizza, blivit ett öppet folk som reser mycket och som lättare förstår andra kulturer vilket ger oss försprång i handel.

  Kan du ge några dåliga exempel? Utanförskap? Ja, men det är ju en havererad politik som bär den skulden! Problemet med sd är att deras alternativ är att köra ut alla och satsa på en homogen stat som om själva kulturkrocken i sig är problemet. Det är det sociala utanförskapet som är problemet. Vi har snarare haft för lite multikulturalism.

  Märk med tidigare kommentar att jag inte sätter rättsstat mot multikulturalism!

 11. Calle: anledningen till den konsensus som råder är att sd har fel och att majoriteten inte håller med om problemdefinitionen.

  Där tror jag du har fel. Politikerna hänger helt enkelt inte med. Om de hade gjort det hade Sd:s framväxt varit bromsad för länge sen. Nu går de istället spikrakt in i riksdagen. Allför många upplever baksidorna med multikultisamhället. Ombildningen till ett samhälle som vi icke-politiker förövrigt aldrig fått folkomrösta eller ens yttra sig om (då konsensus råder bland partier). Visst är det mysigt att kunna äta pizza och kebab, men det innebär inte nädvändigtvis att varenda invånare från Irak ska få flytta hit öppna pizzera. Sen när blev kulturspridande detsamma som migration? Vi har dock sett liknande migrationer tidigare i historien. Vid ttt klassiskt exempel blev ju konsekvensen söndringen och undergången av det romerska riket.

 12. Lindholm,

  du skriver att problemen i t ex Vårby Gård, eller andra invandrartäta områden har att göra med klass och inte etnicitet. Vad gäller kriminaliteten i dessa områden är påståendet faktiskt felaktigt och jag kan hänvisa dig till BRÅ:s senaste rapport i ämnet, “Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet” från 2005, där BRÅ har standardiserat materialet m h t till just sådana “klassfaktorer”, som t ex utbildning och förvärvsinkomst, som du hänvisar till. Efter denna standardisering sjönk överrepresentationen marginellt i förhållande till de ostandardiserade siffrorna. Slutsatsen som BRÅ drar är dock fortfarande att t ex invandrad “underklass” är överrepresenterad i brottslighet jämfört med svensk “underklass”. Således har “klassfaktorerna” väldigt lite förklaringsvärde.

  Det andra som jag skulle vilja kommentera är att du tycker att det är ett befängt påstående att etniskt homogena samhällen skulle ha bättre förutsättningar för att nå en fredlig och demokratisk utveckling. Det finns ju en rad länder där i alla fall motsatsen, d v s inbördeskrig eller våldsamma motsättningar mellan olika folkgrupper kan härledas direkt till faktorer som
  etnicitet och/eller religion. Det forna Jugoslavien, Sydafrika, Kashmir, Libanon, Israel/Palestina, Rwanda är några exempel.

  Sverige tycker jag å andra sidan historiskt har varit ett utmärkt exempel på ett land som faktiskt har haft en fredlig och demokratisk utveckling och hur har vårt land sett ut tills för några decennier sedan…? Jo, i jämförelse med de flesta andra länder, ganska etniskt homogent!

  Tack för mig!

 13. Lindholmen, haha, lugna ner dej det later som om du kommer att bloda ur oronen sa aggressiv du verkar vara. SD ar bara ett parti som vill minska invandingen, dom ska inte kapa huvet pa dej. Jag haller med det finns inget riksdags parti som haller med SD. Darfor ska riksdags partierna bort, dom har aldrig brytt sej om de 1.6 miljoner arbetslosa svenskar som far vanta i 20 ar till innan dom kan fa ett jobb eftersom asylsokande jobbar svart for 30kr/tim och darmed ytterligare okar arbetsloheten. SD ar ett unikt parti darfor att de ar de enda som fixa massinvandringen. De andra partierna vill inte gore det, de vill inte ens prata om saken, trots att det ar den absolut viktigaste fragan i sverige idag, det haller nog 80% av svenskarna med om. Demokrati ar att tillata yttrandefrihet, diktatur ar att stoppa ett parti fran att utrycka sej och komma till tals.

 14. Calle: det romerska riket föll inte samman pga för många kulturer utan pga avsaknad av effektivt styre och ineffektiv ekonomi.

  Selander: de områden som varit minst etniskt homogena har alltid varit rikare i Sverige. Dessutom kan man inte bara räkna utanförskap i siffror. Hetsen mot invandrare, från bl.a. sd samt diskrimineringen är också ett utanförskap som skapar missämja och kriminalitet.

  nils p: arbetslöshet kan aldrig öka när någon får ett jobb. Men visst, vi har ett problem med arbetslöshet. Frågan är om det beror på andra kulturer eller om det beror på en misslyckad arbetsmarknadspolitik där man inte uppmuntrar till arbete och skapar strukturer som bara är anpassade för stora företag. Svaret är enkelt, det är tips.

 15. Så kanske du kan svara mig av vilken anledning som romarriket kom att saknae effektiv ledning och effektiv ekonomi?

  En fråga bara, du är alltså för en total fri invandring? Eller är du en sån nyliberal som anser att bara man hittar ett jobb får man stanna?

 16. Nu har jag tröttnat på att bli kallad rasist och främlingfientlig, pga att jag är med i SD. Vad partiet vänder sig emot är dagens invandringsPOLITIK, inte själva INDIVIDEN! För har någon tänkt på att det faktiskt kan vara så att Sveriges invandringspolitik är ohållbar i längden? Arbetslösheten i landet ökar ständigt, samtidigt som Sverige är det landet i VÄRLDEN (näst efter USA) som tar emot flest invandrare. Naturligtvis ska flyktingar som har det svårt få komma in i vårat land, men sanningen är att det (enligt Migrationsverket) endast är 7%flyktingar som invandrar till landet varje år. Dessutom, att fly till Sverige är dyrt. Smugglare kräver ofta stora summor pengar för att hjälpa folk att fly, och biljetter är dyrt. Detta resulterar i att de allra mest nödställda inte får möjligheten att komma till ett tryggt och rikt land. SD vill istället hjälpa flyktingar i krisområderna, och detta är alltså det som folk kallar rasistiskt. Man ska kunna kritisera invandringspolitiken utan att stämplas som hårdnackad rasist. Jag är sverigedemokrat-inte rasist. Jag tror att Sverige behöver en bättre invandringspolitik-både för Sveriges och för invandrarnas skull. Att jag tycker detta gör mig inte till främlingsfientlig. /anti-rasistisk SD-undom

 17. Lindholm! Tack för ett välskrivet inlägg och tack för en intressant debatt! Kunde inte hålla med mer om dina slutsatser. Som boende utomlands kan jag säga att Sverige är känt och respekterat i världen för att vara ett liberalt och fritt land som med öppna armar verkar för en bättre värld. I många delar av världen är Sverige sinnebilden av det enda rika landet som faktiskt bryr sig. Isolationism och främlingsrädsla är inte klassiskt svenska värderingar, och integration handlar om tid och tålamod. Ghetton finns i alla immigrantländer, men försvinner nästan helt efter en eller två generationer. Låt hoppet leva! Tack.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *